De beste kindertijdschriften van 2020

Wat waren de populairste kindertijdschriften van 2020? Dat zullen we zo onthullen. Eerst een korte terugblik van wat er afgelopen jaar gebeurde in tijdschriftenland!

 

Girlz-101-levensvragen

Bijzondere samenwerking

Meidentijdschrift Girlz maakte samen met de Kindertelefoon en het Trimbos Instituut een bijzondere special: 101 Levensvragen. Hierin komen allerlei onderwerpen aan bod waar pubermeiden soms mee worstelen. Zo staat er van alles in over (de gevaren van) alcohol en drugs, weetjes over seks, omgaan met je ouders en nog veel meer. Dat bleek een groot succes in coronatijd!

De Donald Duck ging experimenteren met de Google Spraakassistent. Je zegt ‘Hey Google, ik wil met de Donald Duck praten’. Daarna kun je kiezen uit een quiz of een mop. Met deze stunt kwam de Donald Duck in de top 10 terecht van meest gebruikte voice actions wereldwijd.

Weekblad Tina was genomineerd als magazinemerk van het jaar. Tijdens corona lanceerden zij #quarantina. Op Instagram en op de eigen website stonden allerlei tips om de lockdown te overleven.

Afgelopen jaar verscheen er een nieuw kindertijdschrift: ERWASEENS. In dit nieuwe voorleestijdschrift staan 7 korte verhalen en een rijmpje of gedicht. Volgens de makers is voorlezen niet alleen leuk voor jonge kinderen. Het is ook leuk (en belangrijk!) om oudere kinderen voor te lezen. Ook als zij al heel goed zelf kunnen lezen.

En dan nu de onthulling van de best verkochte abonnementen van het afgelopen jaar*:

  1. Bobo proefabonnement
  2. Pippo halfjaarabonnement
  3. Okki proefabonnement
  4. Pippo jaarabonnement
  5. Donald Duck Junior halfjaarabonnement
  6. Donald Duck halfjaarabonnement

*) op basis van gegevens van Kinderbladen.nl

Nieuw! Sanders Kidsclub puzzelboekjes

Nieuw! Sanders Kidsclub puzzelboekjes

De Sanders puzzelboeken voor volwassenen ken je vast wel. Maar ken je ook de puzzelboekjes voor kinderen? Met Sanders Kidsclub puzzelboekjes kunnen kinderen naar hartelust puzzelen. Twee tot vier keer per jaar verschijnt er een nieuwe editie. Super dat deze...

Voetbaltijdschrift Goal wordt Panna!

Voetbaltijdschrift Goal wordt Panna!

Groot nieuws in kinderbladenland: voetbaltijdschrift Goal is overgenomen door Panna! De beide jeugdbladen hebben in november 2021 besloten hun krachten te bundelen en onder de naam Panna! verder te gaan.Jeugdtijdschrift Goal heeft opnieuw een 'transfer' ondergaan. Het...

Hitkrant van Audax wordt opgeheven

Hitkrant van Audax wordt opgeheven

Hitkrant stopt na ruim 40 jaar. Muziektijdschrift Hitkrant houdt op te bestaan. Het blad verscheen voor het eerst in 1977 als weekblad. Later werd het een tweewekelijkse uitgave.                   Toen het muziekblad 40...