Aflopend of tot wederopzegging?

Waar moet je op letten als je een abonnement neemt?

Als je een abonnement neemt, is het verstandig op verschillende dingen te letten. De prijs is bijvoorbeeld belangrijk. Of dat het abonnement aflopend of tot wederopzegging is. Daar gaat dit artikel over.

Onderzoek

ING deed vorig jaar een klein onderzoek door middel van een poll. De bank vroeg ruim 15.000 mensen waar zij vooral op letten bij het nemen van een abonnement. Dit zijn de resultaten.

De prijs: 27% van de ondervraagden vindt dit het belangrijkst

Meer dan een kwart van de ondervraagden (27%) kijkt naar de prijs van het abonnement. Dat is logisch, want met abonnementsprijzen wordt vaak gestunt. Het zou net kunnen dat het tijdschrift op een andere site goedkoper is. Maar let dan wel goed op of het abonnement aflopend of tot wederopzegging is, want daarin zit ‘m juist vaak het prijsverschil! Hieronder lees je daar meer over.

Minimum looptijd: maar 8% van de ondervraagden let hierop!

Maar 8% van de ondervraagden wil graag weten wat de minimum looptijd is. Waarschijnlijk is dit percentage zo laag omdat dit niet de juiste vraag is. Wat je eigenlijk wilt weten als je een abonnement afsluit, is hoe lang zit ik eraan vast?! Bij een abonnement zijn namelijk twee dingen mogelijk:

1) Het abonnement stopt automatisch. Dan is het abonnement aflopend (AFL).
2) Het abonnement loopt door totdat je zelf opzegt. Dat noemen we tot wederopzegging (TWO).

Let op: dit heeft vaak ook gevolgen voor de prijs. Een abonnement dat doorloopt totdat je zelf opzegt, is soms goedkoper. De winst zit hem dan in het feit dat je vergeet op te zeggen en dat het abonnement dus nog een tijdje doorloopt, terwijl jij maar een jaar abonnee wilde zijn. Let hier dus op!

Reputatie van de aanbieder: 6% vindt dit het belangrijkst

Een abonnement sluit je niet zomaar af, want misschien is de aanbieder helemaal niet betrouwbaar. Een heel klein percentage van de ondervraagden (6%) geeft aan hier op te letten, maar vermoedelijk wordt hier al onbewust op geselecteerd bij het selecteren van de website. In een milliseconde kunnen we al bepalen of een website er betrouwbaar uitziet. Bijvoorbeeld omdat we de naam van het bedrijf of het merk kennen. Of doordat het een beveiligde website is, de pagina’s mooi zijn vormgegeven en de teksten in foutloos Nederlands zijn opgesteld. Allemaal aanwijzingen dat er een ‘echt’ bedrijf achter zit.

Opzegvoorwaarden: 37% van de ondervraagden wil weten hoe het precies zit

Niet gek dat de meeste ondervraagden aangeven hier vooral op te letten: 37% vindt dit het belangrijkst bij het nemen van een abonnement. Je wilt jouw abo immers weer makkelijk kunnen opzeggen. Gelukkig is de Abonnementenwet gewijzigd, waardoor je niet ongewenst weer een heel jaar vastzit aan een abonnement. Een maandabonnement mag stilzwijgend steeds met een maand worden verlengd. En bij een blad dat tweemaandelijks verschijnt, heb je een opzegtermijn van twee maanden.

Tip: zet in je agenda wanneer je abonnement kan opzeggen. Als je nog tevreden bent, hoef je natuurlijk niet op te zeggen. Maar als het tijd is voor een ander abonnement, kun je tijdig zelf opzeggen.

Anders/weet niet/geen mening: 22%

De overige ondervraagden geven aan hierover geen mening te hebben, of op iets anders te letten. Ons advies: lees goed of het abonnement vanzelf stopt, of dat je zelf moet opzeggen. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Nieuw abonnement voor Pippo en Pompoen

Nieuw abonnement voor Pippo en Pompoen

Nieuw abonnement voor Pippo en Pompoen! Eind juni 2023 verscheen het laatste tijdschrift van Pippo. Het tijdschrift voor peuters werd sinds 2008 uitgegeven en was altijd zeer geliefd bij opa's en oma's en hun kleinkinderen. Ook het kleutertijdschrift Pompoen houdt in...

Nieuw op Kinderbladen.nl: Kids Doeboek

Nieuw op Kinderbladen.nl: Kids Doeboek

Nieuw op Kinderbladen.nl: Kids Doeboek! Sinds deze maand hebben we weer een nieuwe titel in onze webshop: Het Kids Doeboek! Dit doeboek bestaat al een jaar of zeven, maar het was nooit mogelijk om hier een abonnement op te nemen. Dat kan nu dus wel! Het doeboek is een...

Wat zijn de populairste kindertijdschriften van 2022?

Wat zijn de populairste kindertijdschriften van 2022?

Top 10 populairste kindertijdschriften Wat waren de populairste kindertijdschriften van afgelopen jaar? Bekijk hier de top 10 van 2022, samengesteld door Kinderbladen.nl. En? Staat het favoriete blad van jouw zoon of dochter erbij?   Klik op de afbeeldingen voor...