Aflopend of tot wederopzegging

Waar let jij vooral op als je een abonnement neemt?

Als je een abonnement neemt, let je op verschillende dingen. De prijs is bijvoorbeeld belangrijk. Of dat het abonnement aflopend of tot wederopzegging is. Daar gaat dit artikel over.

ING deed vorig jaar een klein onderzoek door middel van een poll. De bank vroeg ruim 15.000 mensen waar zij vooral op letten bij het nemen van een abonnement. Dit zijn de resultaten:

Minimum looptijd: 8%

8% van de ondervraagden wil graag weten wat de minimum looptijd is. Wat ze eigenlijk willen weten, is hoe lang ze aan hun abonnement vastzitten! Bij een abonnement zijn namelijk twee dingen mogelijk:

1) Het abonnement stopt automatisch. Dan is het abonnement aflopend (AFL).
2) Het abonnement loopt door totdat je zelf opzegt. Dat noemen we tot wederopzegging (TWO).

Reputatie van de aanbieder: 6%

Een abonnement sluit je niet zomaar af, want misschien is de aanbieder helemaal niet betrouwbaar. Een heel klein percentage van de ondervraagden geeft aan hier op te letten, maar vermoedelijk wordt hier al onbewust op geselecteerd bij het betreden van de website. In een milliseconde kunnen we al bepalen of een website er betrouwbaar uitziet. Bijvoorbeeld doordat het een beveiligde website is, de pagina’s mooi zijn vormgegeven en de teksten in foutloos Nederlands zijn opgesteld. Allemaal aanwijzingen dat er een ‘echt’ bedrijf achter zit.

De prijs: 27%

Meer dan een kwart van de ondervraagden kijkt naar de prijs van het abonnement. Dat is logisch, want met abonnementsprijzen wordt vaak gestunt. Het zou net kunnen dat het tijdschrift op een andere site goedkoper is. Maar let dan wel goed op of het abonnement aflopend of tot wederopzegging is, want daarin zit ‘m juist vaak het prijsverschil!

Opzegvoorwaarden: 37%

Niet gek dat de meeste ondervraagden aangeven hier vooral op te letten. Je wilt een abonnement immers weer makkelijk kunnen opzeggen. Gelukkig is de Abonnementenwet gewijzigd, waardoor je niet ongewenst weer een heel jaar vastzit aan een abonnement. Een maandabonnement mag stilzwijgend steeds met een maand worden verlengd. En bij een blad dat tweemaandelijks verschijnt, heb je een opzegtermijn van twee maanden.

Anders/weet niet/geen mening: 22%

De overigen geven aan hierover geen mening te hebben, of op iets anders te letten.

 

Paw Patrol boekjes

Paw Patrol boekjes

Is er ook een Paw Patrol tijdschrift? Kijkt jouw kleuter ook zo graag naar Paw Patrol? Ryder en zijn puppy's vormen samen een reddingsteam. Chase is een politiehond, Everest is een husky, Marshall is een dalmatier en zo zijn er nog zes heldhaftige hondjes in het team....

Zoek je een tijdschrift voor kleuters? Kijk hier!

Zoek je een tijdschrift voor kleuters? Kijk hier!

Met een tijdschrift voor kleuters kunnen kinderen van 4 en 5 jaar echt even ontspannen. Dat is ook wel nodig, want er gebeurt heel  veel in het leven van die kleintjes. Na hun 4e verjaardag gaan ze elke dag naar school. Daar moeten ze aandachtig luisteren naar de juf...

Tijdschriften voor kinderen van 11 jaar (groep 8)

Tijdschriften voor kinderen van 11 jaar (groep 8)

Kinderen van 11 jaar zitten in groep 8... het laatste jaar van de basisschool. Een spannend schooljaar, met de CITO, kamp en de musical in het vooruitzicht. Voor sommige kinderen wordt al die spanning een beetje teveel, waardoor het lijkt of ze gaan puberen (of...