Wat zijn de populairste kindertijdschriften van 2022?

Top 10 populairste kindertijdschriften

Wat waren de populairste kindertijdschriften van afgelopen jaar? Bekijk hier de top 10 van 2022, samengesteld door Kinderbladen.nl. En? Staat het favoriete blad van jouw zoon of dochter erbij?

 

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie of een abonnement.

abonnement-donald-duck

#10 – WEEKBLAD DONALD DUCK (7-11 jaar)

Donald Duck is het meestgelezen kinderblad van Nederland. En in onze top 10 is het gezakt van de zevende naar de tiende plaats. Het is dus nog steeds heel populair, ook bij nieuwe lezertjes. Het blad staat vol met vrolijke strips over de bewoners van Duckstad.

 

Titel: Donald Duck
Verschijning: 52 + 4 edities per jaar
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 7 tot 11 jaar

 

abonnement-katrien

#9 – MAANDBLAD KATRIEN DUCK (7-11 jaar)

Nieuw binnen in ons lijstje: Katrien Duck. De altijd kwekkende Katrien heeft zelfs haar vriendje Donald verslagen. Dat is nie zo heel gek, want de Donald Duck is wel heel leuk, maar wij meiden willen toch ook graag een eigen stripblad, nietwaar? Katrien staat boordevol strips en verschijnt elke 4 weken (14 keer per jaar).

 

Titel: Katrien Duck
Verschijning: 14 keer per jaar
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: iedereen die van kwekken houdt
Leeftijd: 7 tot 11 jaar
abonnement-donald-duck

#8 – MAANDBLAD NATIONAL GEOGRAPHIC JUNIOR (9-12 jaar)

2 plekjes gezakt: op de achtste plaats treffen we National Geographic Junior aan, het natuurtijdschrift voor kinderen in groep 7 en 8. Met interessante weetjes over wilde dieren de natuur, de mooiste foto’s en verrassende weetjes over onze planeet.

 

Titel: National Geographic Junior (NGJ)
Verschijning: 13 keer per jaar
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 9 tot 12 jaar
abonnement-wild-van-freek

#7 – MAANDBLAD WILD VAN FREEK (7-11 jaar)

Er zijn maar weinig mensen met een eigen tijdschrift – Freek Vonk is er een van. De bekendste bioloog van Nederland neemt je mee op reis en vertelt je alles over wilde dieren en wat hij onderweg allemaal meemaakt. Ga mee op avontuur met Freek, kicken! Het maandblad is overigens iets minder populair dan vorig jaar. Toen stond het nog op plek nummer 5.

 

Titel: Wild van Freek
Verschijning: 13 edities per jaar
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 8 tot 10 jaar
abonnement-okki

#6 – MAANDBLAD OKKI (6-8 jaar)

Okki is bedoeld voor kinderen die net leren lezen, rekenen en schrijven. Alles wat ze op school hebben geleerd, kunnen ze al een beetje oefenen in dit leuke maandblad. De tekstjes zijn kort en de moppen en puzzels zijn geschikt voor kinderen in groep 3 en 4. Het tijdschrift is gezakt van plek 4 naar plek 6.

 

Titel: Okki
Verschijning: 13 keer per jaar
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 6 tot 8 jaar
abonnement-zozitdat

#5 – MAANDBLAD ZO ZIT DAT (9-15 jaar)

Op nummer 5 (was nummer 2) vinden we Zo zit dat, een maandblad vol weetjes voor nieuwsgierige kinderen. Het is eigenlijk de voorloper van KIJK, maar dan dus voor kinderen. Vol met interessante wetenswaardigheden en grappige feitjes op het gebied van wetenschap, techniek en sport.

 

Titel: Zo zit dat
Verschijning: 13 edities per jaar + 2 specials + vakantieboek
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 9 tot 13 jaar
abonnement-panna

#4 – VOETBALTIJDSCHRIFT PANNA (8-13 jaar)

Nieuw binnengekomen in het overzicht met populairste kinderbladen: voetbalmagazine PANNA! Panna is het coolste voetbalblad van Nederland over de nationale en internationale voetbalwereld. Dit sportieve tijdschrift is bedoeld voor kinderen van 8 tot 13 jaar en staat boordevol interviews, achtergrondverhalen en heel veel voetbaltips. 

 

Titel: PANNA (was Goal!)
Verschijning: 12 keer per jaar
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens en meisjes
Leeftijd: 8 tot 13 jaar
abonnement-lego-ninjago

#3 – LEGO NINJAGO (7-10 jaar)

Het tijdschrift LEGO Ninjago is flink gestegen, namelijk van nummer 10 naar nummer 3. Misschien omdat het abonnement nu uit 15 tijdschriften bestaat? Meer LEGO is meer fun! Dit avontuurlijke tijdschrift staat boordevol stripverhalen over de ninja’s Kai, Cole en hun vrienden en vijanden. Ook staan er spelletjes in, en vaak een poster. Bij elke editie zit een gratis minifiguur of miniset.

UPDATE juni 2023: het is helaas niet mogelijk om nog een abonnement te nemen op dit tijdschrift.

 

Titel: LEGO Ninjago
Verschijning: 15 edities per jaar, met LEGO minifiguur of miniset
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 7 tot 10 jaar
abonnement-zozitdat

#2 – MAANDBLAD BOBO (3-6 jaar)

Vorig jaar nog op nummer 1: Bobo! Dit kleuterblad is al 50 jaar een topper. Er zijn dan ook veel opa’s en oma’s die ooit een abonnement hadden voor hun kinderen, en nu weer voor hun kleinkinderen. In het tijdschrift staan leuke voorleesverhalen en  leerzame opdrachten voor kleuters.

 

Titel: Bobo
Verschijning: 13 edities per jaar
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 3 tot 6 jaar

 

abonnement-pippo

#1 – MAANDBLAD PIPPO (1-3 jaar)

We hebben een nieuwe nummer 1! Op de eerste plaats is dit jaar Pippo geëindigd. Een vrolijk en leerzaam blad voor dreumesen en peuters. Je kleintje beleeft kleine avonturen met aapje Pippo en zijn vriendjes Beertje Bruin en Muisje Meisje.

 

Titel: Pippo
Verschijning: 12 keer per jaar
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 1 tot 3 jaar

Bekijk hier alle abonnementen. Je kunt sorteren op leeftijd.

Nieuw abonnement voor Pippo en Pompoen

Nieuw abonnement voor Pippo en Pompoen

Nieuw abonnement voor Pippo en Pompoen! Eind juni 2023 verscheen het laatste tijdschrift van Pippo. Het tijdschrift voor peuters werd sinds 2008 uitgegeven en was altijd zeer geliefd bij opa's en oma's en hun kleinkinderen. Ook het kleutertijdschrift Pompoen houdt in...

Nieuw op Kinderbladen.nl: Kids Doeboek

Nieuw op Kinderbladen.nl: Kids Doeboek

Nieuw op Kinderbladen.nl: Kids Doeboek! Sinds deze maand hebben we weer een nieuwe titel in onze webshop: Het Kids Doeboek! Dit doeboek bestaat al een jaar of zeven, maar het was nooit mogelijk om hier een abonnement op te nemen. Dat kan nu dus wel! Het doeboek is een...

Paw Patrol boekjes

Paw Patrol boekjes

Is er ook een Paw Patrol tijdschrift? Kijkt jouw kleuter ook zo graag naar Paw Patrol? Ryder en zijn puppy's vormen samen een reddingsteam. Chase is een politiehond, Everest is een husky, Marshall is een dalmatier en zo zijn er nog zes heldhaftige hondjes in het team....