De beste kindertijdschriften van 2019

Dit waren de beste kindertijdschriften van 2019

Wat waren de populairste kindertijdschriften van 2019? Dat zullen we zo onthullen. Eerst een korte terugblik van wat er afgelopen jaar gebeurde in tijdschriftenland!

gratis-tijdschrift-voor-kinderen

Het vrolijke weekblad Donald Duck won een Mercur voor de kunstcollectie die het samen met het Rijksmuseum heeft ontwikkeld. De collectie bestaat onder meer uit een schilderij van de Duckwacht en een werk van Gans Hals. De kunstwerken zijn afgebeeld op een puzzel, in een stripalbum, op een waterfles, een mok en een linnen tas.

Uitgeverij Zwijsen besloot te stoppen met het uitgeven van hun kindertijschriften. RompompomMaan roos vis en Dolfje Weerwolfje zijn voorgoed uit het tijdschriftenschap verdwenen. Dat was best een schok, want die bladen bestonden al tien jaar. Op basisscholen werd er veelvuldig gebruik van gemaakt.

Ook het Minecraft Magazine hield op te bestaan. Het tijdschrift verscheen zes keer per jaar, en was volgens uitgeverij Meis & Maas een groot succes. Maar helaas besloten de makers van het Amerikaanse blad om ermee op te houden. Toen hield het voor Nederland ook op… wat natuurlijk ontzettend jammer is!

Afgelopen jaar verscheen er ook een nieuw tijdschrift, namelijk ZigZagZoom. Dat is een naaimagazine voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. In het blad, dat drie keer per jaar verschijnt, wordt stapsgewijs uitgelegd hoe kinderen eenvoudige projecten met de naaimachine kunnen maken. Denk aan een tuinbroek, opbergzak, een stoffen dagboek en nog veel meer.

En dan nu de onthulling van de best verkochte abonnementen van het afgelopen jaar*:

  1. Pippo halfjaarabonnement
  2. Bobo proefabonnement
  3. Pippo jaarabonnement
  4. Donald Duck Junior halfjaarabonnement
  5. Tina kwartaalabonnement

*) op basis van gegevens van Kinderbladen.nl

Gratis tijdschrift voor kinderen

Gratis tijdschrift voor kinderen

Wij zijn helden is een speciale uitgave van ERWASEENS – hét verhalentijdschrift voor kinderen. De gratis corona-editie is tot stand gekomen in samenwerking met de prestigieuze Queen Mary University of London. De twee verhalen in dit boekje gaan over afstand houden en...

Nieuw: ERWASEENS, het tijdschrift vol verhalen

Nieuw: ERWASEENS, het tijdschrift vol verhalen

ERWASEENS is een nieuw tijdschrift, vol met korte verhalen. De naam doet vermoeden dat er alleen sprookjes in staan, maar dat is niet het geval. Er staan ook mythen, fabels, verhalen uit andere culturen en korte verhalen van kinderboekenschrijvers in. In elk...

7Days houdt ermee op!

7Days houdt ermee op!

7Days was de tienerkrant van Nederland. De krant begon in 2003 als Kidsweek en was bestemd voor jongeren van twaalf tot achttien jaar. Twee jaar later kwam daar Kidsweek Junior bij, een krant voor kinderen van zeven tot tien jaar. In 2009 werd de naam Kidsweek...