De beste kindertijdschriften van 2019

Dit waren de beste kindertijdschriften van 2019

Wat waren de populairste kindertijdschriften van 2019? Dat zullen we zo onthullen. Eerst een korte terugblik van wat er afgelopen jaar gebeurde in tijdschriftenland!

gratis-tijdschrift-voor-kinderen

Het vrolijke weekblad Donald Duck won een Mercur voor de kunstcollectie die het samen met het Rijksmuseum heeft ontwikkeld. De collectie bestaat onder meer uit een schilderij van de Duckwacht en een werk van Gans Hals. De kunstwerken zijn afgebeeld op een puzzel, in een stripalbum, op een waterfles, een mok en een linnen tas.

Uitgeverij Zwijsen besloot te stoppen met het uitgeven van hun kindertijschriften. RompompomMaan roos vis en Dolfje Weerwolfje zijn voorgoed uit het tijdschriftenschap verdwenen. Dat was best een schok, want die bladen bestonden al tien jaar. Op basisscholen werd er veelvuldig gebruik van gemaakt.

Ook het Minecraft Magazine hield op te bestaan. Het tijdschrift verscheen zes keer per jaar, en was volgens uitgeverij Meis & Maas een groot succes. Maar helaas besloten de makers van het Amerikaanse blad om ermee op te houden. Toen hield het voor Nederland ook op… wat natuurlijk ontzettend jammer is!

Afgelopen jaar verscheen er ook een nieuw tijdschrift, namelijk ZigZagZoom. Dat is een naaimagazine voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. In het blad, dat drie keer per jaar verschijnt, wordt stapsgewijs uitgelegd hoe kinderen eenvoudige projecten met de naaimachine kunnen maken. Denk aan een tuinbroek, opbergzak, een stoffen dagboek en nog veel meer.

En dan nu de onthulling van de best verkochte abonnementen van het afgelopen jaar*:

  1. Pippo halfjaarabonnement
  2. Bobo proefabonnement
  3. Pippo jaarabonnement
  4. Donald Duck Junior halfjaarabonnement
  5. Tina kwartaalabonnement

*) op basis van gegevens van Kinderbladen.nl

Nieuw abonnement voor Pippo en Pompoen

Nieuw abonnement voor Pippo en Pompoen

Nieuw abonnement voor Pippo en Pompoen! Eind juni 2023 verscheen het laatste tijdschrift van Pippo. Het tijdschrift voor peuters werd sinds 2008 uitgegeven en was altijd zeer geliefd bij opa's en oma's en hun kleinkinderen. Ook het kleutertijdschrift Pompoen houdt in...

Nieuw op Kinderbladen.nl: Kids Doeboek

Nieuw op Kinderbladen.nl: Kids Doeboek

Nieuw op Kinderbladen.nl: Kids Doeboek! Sinds deze maand hebben we weer een nieuwe titel in onze webshop: Het Kids Doeboek! Dit doeboek bestaat al een jaar of zeven, maar het was nooit mogelijk om hier een abonnement op te nemen. Dat kan nu dus wel! Het doeboek is een...

Wat zijn de populairste kindertijdschriften van 2022?

Wat zijn de populairste kindertijdschriften van 2022?

Top 10 populairste kindertijdschriften Wat waren de populairste kindertijdschriften van afgelopen jaar? Bekijk hier de top 10 van 2022, samengesteld door Kinderbladen.nl. En? Staat het favoriete blad van jouw zoon of dochter erbij?   Klik op de afbeeldingen voor...