De beste kindertijdschriften van 2019

Dit waren de beste kindertijdschriften van 2019

Wat waren de populairste kindertijdschriften van 2019? Dat zullen we zo onthullen. Eerst een korte terugblik van wat er afgelopen jaar gebeurde in tijdschriftenland!

gratis-tijdschrift-voor-kinderen

Het vrolijke weekblad Donald Duck won een Mercur voor de kunstcollectie die het samen met het Rijksmuseum heeft ontwikkeld. De collectie bestaat onder meer uit een schilderij van de Duckwacht en een werk van Gans Hals. De kunstwerken zijn afgebeeld op een puzzel, in een stripalbum, op een waterfles, een mok en een linnen tas.

Uitgeverij Zwijsen besloot te stoppen met het uitgeven van hun kindertijschriften. RompompomMaan roos vis en Dolfje Weerwolfje zijn voorgoed uit het tijdschriftenschap verdwenen. Dat was best een schok, want die bladen bestonden al tien jaar. Op basisscholen werd er veelvuldig gebruik van gemaakt.

Ook het Minecraft Magazine hield op te bestaan. Het tijdschrift verscheen zes keer per jaar, en was volgens uitgeverij Meis & Maas een groot succes. Maar helaas besloten de makers van het Amerikaanse blad om ermee op te houden. Toen hield het voor Nederland ook op… wat natuurlijk ontzettend jammer is!

Afgelopen jaar verscheen er ook een nieuw tijdschrift, namelijk ZigZagZoom. Dat is een naaimagazine voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. In het blad, dat drie keer per jaar verschijnt, wordt stapsgewijs uitgelegd hoe kinderen eenvoudige projecten met de naaimachine kunnen maken. Denk aan een tuinbroek, opbergzak, een stoffen dagboek en nog veel meer.

En dan nu de onthulling van de best verkochte abonnementen van het afgelopen jaar*:

  1. Pippo halfjaarabonnement
  2. Bobo proefabonnement
  3. Pippo jaarabonnement
  4. Donald Duck Junior halfjaarabonnement
  5. Tina kwartaalabonnement

*) op basis van gegevens van Kinderbladen.nl

Nieuw! Sanders Kidsclub puzzelboekjes

Nieuw! Sanders Kidsclub puzzelboekjes

De Sanders puzzelboeken voor volwassenen ken je vast wel. Maar ken je ook de puzzelboekjes voor kinderen? Met Sanders Kidsclub puzzelboekjes kunnen kinderen naar hartelust puzzelen. Twee tot vier keer per jaar verschijnt er een nieuwe editie. Super dat deze...

Voetbaltijdschrift Goal wordt Panna!

Voetbaltijdschrift Goal wordt Panna!

Groot nieuws in kinderbladenland: voetbaltijdschrift Goal is overgenomen door Panna! De beide jeugdbladen hebben in november 2021 besloten hun krachten te bundelen en onder de naam Panna! verder te gaan.Jeugdtijdschrift Goal heeft opnieuw een 'transfer' ondergaan. Het...

Hitkrant van Audax wordt opgeheven

Hitkrant van Audax wordt opgeheven

Hitkrant stopt na ruim 40 jaar. Muziektijdschrift Hitkrant houdt op te bestaan. Het blad verscheen voor het eerst in 1977 als weekblad. Later werd het een tweewekelijkse uitgave.                   Toen het muziekblad 40...