Tijdschriften voor kinderen van 7 jaar (groep 4)

Kinderen van 7 jaar kijken met veel plezier naar grappige tekenfilms. Ook lezen ze graag stripverhalen, omdat daar nog net wat minder tekst in staat, en veel plaatjes natuurlijk. Ze krijgen interesse in verhalen die in een ander land spelen. De avonturen van o.a. Donald en Katrien spreken enorm tot de verbeelding.

Tijdschriften voor kinderen van 7 jaar en ouder (groep 4):

kindertijdschrift-7-jaar-donald-duck

Abonnement bekijken

Donald Duck: een vrolijk weekblad

Zevenjarigen hebben in groep 3 net leren lezen. Zij zullen dan ook veel plezier beleven aan de stripverhalen van oom Donald. Het lezen van strips is niet alleen aantrekkelijk vanwege de vele plaatjes. Je kind vergroot onbewust zijn woordenschat, want Donald heeft de meest uiteenlopende baantjes en maakt van alles mee.


kindertijdschrift-4-jaar-erwaseens

Abonnement bekijken

ERWASEENS… een kindertijdschrift vol verhalen

Veel kinderen op de basisschool hebben nog wat moeite met lezen. Ze laten zich afschrikken door grijze lappen tekst.  Maar als je niet goed kunt lezen, heb je daar de rest van je leven last van. Met ERWASEENS geef je kinderen een jaar lang korte verhalen cadeau. Om voor te lezen, samen te lezen of zelf te lezen. In het tijdschrift staan de leukste sprookjes, grappige gedichten, dierenverhaaltjes, mythen en legenden – allemaal even mooi geïllustreerd. Achterin staan puzzels en spelletjes en een winactie.

Ook ouders zijn dol op ERWASEENS, want elk tijdschrift is als zeven geweldige boeken in één. Met ERWASEENS lezen ze nog lang en gelukkig!


puzzelboek-7-jaar-mijn-eerste-sudoku

Abonnement bekijken

Mijn eerste sudoku: systematisch leren denken

In Mijn eerste Sudoku staan getallenpuzzels die uit 6 x 6 vakken bestaan (een ‘normale’ sudoku bestaat uit 9 x 9 vakjes). Met het maken van sudoku’s traint een kind zijn concentratievermogen en leert het systematisch denken. Verschijnt 4 keer per jaar.


kindertijdschrift-7-jaar-katrien

Abonnement bekijken

Katrien Duck: speciaal voor meiden

Dit maandblad met Katrien Duck in de hoofdrol verschijnt elke 4 weken (14 keer per jaar). Het staat vol met strips over Katrien, haar nichtjes Lizzy, Juultje en Babetje en andere inwoners van Duckstad. Ook heeft Katrien leerzame tips voor haar lezertjes.


kindertijdchrift-7-jaar-lego-ninjago

Abonnement bekijken

LEGO Ninjago: eindeloos speel- en leesplezier

LEGO Ninjago is het tijdschrift dat gebaseerd is op het gelijknamige speelgoed van LEGO. In het blad staan stripverhalen met de jonge ninja’s  Kai, Jay, Cole, Zane, Lloyd en Nya in de hoofdrol. Bij het tijdschrift zit maandelijks een LEGO minifiguur.


tekenen-7-jaar-mijn-modefabriek

Abonnement bekijken

Mijn modefabriek: kleurblok voor meiden

Creatieve meisjes hoeven zich met dit extra dikke kleurboek (80 pagina’s) niet te vervelen. Ze kunnen de vele kleurplaten heerlijk inkleuren en zelf patronen ontwerpen. De kleurplaten zijn uitneembaar. Mijn modefabriek verschijnt 4 keer per jaar.

Gratis tijdschrift voor kinderen

Gratis tijdschrift voor kinderen

Wij zijn helden is een speciale uitgave van ERWASEENS – hét verhalentijdschrift voor kinderen. De gratis corona-editie is tot stand gekomen in samenwerking met de prestigieuze Queen Mary University of London. De twee verhalen in dit boekje gaan over afstand houden en...

Nieuw: ERWASEENS, het tijdschrift vol verhalen

Nieuw: ERWASEENS, het tijdschrift vol verhalen

ERWASEENS is een nieuw tijdschrift, vol met korte verhalen. De naam doet vermoeden dat er alleen sprookjes in staan, maar dat is niet het geval. Er staan ook mythen, fabels, verhalen uit andere culturen en korte verhalen van kinderboekenschrijvers in. In elk...

7Days houdt ermee op!

7Days houdt ermee op!

7Days was de tienerkrant van Nederland. De krant begon in 2003 als Kidsweek en was bestemd voor jongeren van twaalf tot achttien jaar. Twee jaar later kwam daar Kidsweek Junior bij, een krant voor kinderen van zeven tot tien jaar. In 2009 werd de naam Kidsweek...