Voetbaltijdschrift Goal wordt Panna!

goal-logo-tm

Groot nieuws in kinderbladenland: voetbaltijdschrift Goal is overgenomen door Panna! De beide jeugdbladen hebben in november 2021 besloten hun krachten te bundelen en onder de naam Panna! verder te gaan.

Jeugdtijdschrift Goal heeft opnieuw een ‘transfer’ ondergaan. Het voetbalblad voor de jeugd werd uitgegeven door ZPress Young, onderdeel van Z-Press Junior Media BV. Deze uitgeverij uit Dordrecht gaf al meer sportieve bladen uit, zoals golf- en hockeymagazines en ook een amateurvoetbalkrant (VoetbalJournaal).

In 2019 kreeg de nieuw opgerichte jeugduitgeverij De Jonge Lezer interesse in Goal. Ook twee andere bladen van ZPress Young werden overgenomen: MeidenMagazine en Stoer. Daarnaast nam de kersverse tijdschriftenuitgeverij het succesvolle paardentijdschrift Penny over van Holco Publications. Zo ontstond een uitgeverij met een mooie catalogus: de Penny voor paardenmeisjes van 7 t/m 14 jaar, een meidenglossy voor meisjes van 9 t/m 14 jaar, film- games- en speelgoedmagazine Stoer voor jongens van 7 t/m 12 jaar en tot slot dus voetbalmagazine Goal voor jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar.

Goal-2012
goal-2021
Goal-2012

Eind 2021 besloot De Jonge Lezer om Goal te verkopen aan de grootste concurrent, Panna Magazine. Panna! is een uitgave van de Van Munster Media Groep in Nijmegen. Deze uitgeverij geeft ook ELF Voetbal uit (voor volwassenen). Met de overname van Goal wordt Panna! het grootste voetbalmagazine voor de jeugd. Alle abonnees van Goal zullen vanaf november de Panna ontvangen.

Is dit goed nieuws voor de lezers van Goal en/of Panna? Jazeker! Dankzij de krachtenbundeling krijgen de lezers voortaan meer pagina’s, meer interviews en maar liefst 8 voetbalposters bij hun sportieve tijdschrift. Panna verschijnt 12 keer per jaar. Abonnees ontvangen jaarlijks 10 tijdschriften plus 2 extra dikke specials.

Nieuw! Sanders Kidsclub puzzelboekjes

Nieuw! Sanders Kidsclub puzzelboekjes

De Sanders puzzelboeken voor volwassenen ken je vast wel. Maar ken je ook de puzzelboekjes voor kinderen? Met Sanders Kidsclub puzzelboekjes kunnen kinderen naar hartelust puzzelen. Twee tot vier keer per jaar verschijnt er een nieuwe editie. Super dat deze...

Hitkrant van Audax wordt opgeheven

Hitkrant van Audax wordt opgeheven

Hitkrant stopt na ruim 40 jaar. Muziektijdschrift Hitkrant houdt op te bestaan. Het blad verscheen voor het eerst in 1977 als weekblad. Later werd het een tweewekelijkse uitgave.                   Toen het muziekblad 40...

Gratis tijdschrift voor kinderen

Gratis tijdschrift voor kinderen

Wij zijn helden is een speciale uitgave van ERWASEENS – hét verhalentijdschrift voor kinderen. De gratis corona-editie is tot stand gekomen in samenwerking met de prestigieuze Queen Mary University of London. De twee verhalen in dit gratis e-zine gaan over afstand...