Voetbaltijdschrift Goal wordt Panna!

goal-logo-tm

Groot nieuws in kinderbladenland: voetbaltijdschrift Goal is overgenomen door Panna! De beide jeugdbladen hebben in november 2021 besloten hun krachten te bundelen en onder de naam Panna! verder te gaan.

Jeugdtijdschrift Goal heeft opnieuw een ‘transfer’ ondergaan. Het voetbalblad voor de jeugd werd uitgegeven door ZPress Young, onderdeel van Z-Press Junior Media BV. Deze uitgeverij uit Dordrecht gaf al meer sportieve bladen uit, zoals golf- en hockeymagazines en ook een amateurvoetbalkrant (VoetbalJournaal).

In 2019 kreeg de nieuw opgerichte jeugduitgeverij De Jonge Lezer interesse in het voetbalmagazine. Ook twee andere bladen van ZPress Young werden toen overgenomen: MeidenMagazine en Stoer. Daarnaast nam de kersverse tijdschriftenuitgeverij het succesvolle paardentijdschrift Penny over van Holco Publications. Zo ontstond een uitgeverij met een mooie catalogus: de Penny voor paardenmeisjes van 7 t/m 14 jaar, een meidenglossy voor meisjes van 9 t/m 14 jaar, film- games- en speelgoedmagazine Stoer voor jongens van 7 t/m 12 jaar en tot slot dus voetbalmagazine Goal voor jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar.

Goal-2012
goal-2021
Goal-2012

Eind 2021 besloot De Jonge Lezer om Goal te verkopen aan de grootste concurrent, Panna Magazine. Panna! is een uitgave van de Van Munster Media Groep in Nijmegen. Deze uitgeverij geeft ook ELF Voetbal uit (voor volwassenen). Met de overname van Goal wordt Panna! het grootste voetbalmagazine voor de jeugd. Alle abonnees van Goal zullen vanaf november de Panna ontvangen.

Is dit goed nieuws voor de lezers van Goal en/of Panna? Jazeker! Dankzij de krachtenbundeling krijgen de lezers voortaan meer pagina’s, meer interviews en maar liefst 8 voetbalposters bij hun sportieve tijdschrift. Panna verschijnt 12 keer per jaar. Abonnees ontvangen jaarlijks 10 tijdschriften plus 2 extra dikke specials.

Paw Patrol boekjes

Paw Patrol boekjes

Is er ook een Paw Patrol tijdschrift? Kijkt jouw kleuter ook zo graag naar Paw Patrol? Ryder en zijn puppy's vormen samen een reddingsteam. Chase is een politiehond, Everest is een husky, Marshall is een dalmatier en zo zijn er nog zes heldhaftige hondjes in het team....

Zoek je een tijdschrift voor kleuters? Kijk hier!

Zoek je een tijdschrift voor kleuters? Kijk hier!

Met een tijdschrift voor kleuters kunnen kinderen van 4 en 5 jaar echt even ontspannen. Dat is ook wel nodig, want er gebeurt heel  veel in het leven van die kleintjes. Na hun 4e verjaardag gaan ze elke dag naar school. Daar moeten ze aandachtig luisteren naar de juf...

Tijdschriften voor kinderen van 11 jaar (groep 8)

Tijdschriften voor kinderen van 11 jaar (groep 8)

Kinderen van 11 jaar zitten in groep 8... het laatste jaar van de basisschool. Een spannend schooljaar, met de CITO, kamp en de musical in het vooruitzicht. Voor sommige kinderen wordt al die spanning een beetje teveel, waardoor het lijkt of ze gaan puberen (of...