Tijdschriften voor kinderen van 5 jaar (groep 2)

Tijdschriften voor kinderen van 5 jaar (groep 2)

Kinderen van 5 jaar gaan naar groep 2 van de basisschool. Ze krijgen interesse in verhalen waarin emoties een rol spelen (verdriet, eenzaamheid, boos zijn). Ook begrijpen zij hun eigen emoties en die van anderen steeds beter. De voorleesverhalen voor deze kinderen zijn herkenbaar en dicht bij huis. Kleuters zijn ook dol op rijmpjes en liedjes. Onderstaande bladen sluiten goed aan bij de ontwikkeling van vijfjarigen.

abonnement-bobo

Bobo: speciaal voor kleuters

Het vrolijke blauwe konijn Bobo beleeft al 45 jaar kleine avonturen dicht bij huis. In dit populaire kleutertijdschrift ontdekt jouw kind spelenderwijs letters, getallen, vormen en kleuren. Het blad verschijnt 12 keer per jaar. Er is ook een Bobo zomer- en winterboek.

 

 

 

 

abonnement-bobo

Voorlezen begint met ERWASEENS

Plezier in lezen begint al door kinderen van jongs af aan voor te lezen. En dit vol te houden, ook als ze inmiddels al zelf kunnen lezen. Met ERWASEENS geef je kinderen een stevige basis voor een leven lang leesplezier. Dit voorleestijdschrift staat vol met korte verhalen – sprookjes, wereldverhalen, grappige gedichten, fabels, mythen en legenden – voor heel veel voorleesplezier. Met geweldige illustraties, puzzels, spelletjes en nog veel meer!

Voorlezen begint met ERWASEENS!

abonnement-mini-mix-voor-kleuters

Mini mix voor kleuters: Denksport voor kids

Dit puzzelboek staat vol met puzzels voor kleuters die net in groep 1 zijn gestart. Denk aan welke hoort er niet bij, kleuropdrachten en ook tekenspelletjes waarbij kleuters leren tellen en verbinden. Mini mix voor kleuters verschijnt vier keer per jaar.

 

 

abonnement-mijn-eerste-puzzelboek

Mijn eerste puzzelboek: favoriete spelletjes van kleuters

Er staan geen teksten in dit puzzelboek van Denksport Junior. Dat hoeft ook niet, want de puzzels en spelletjes spreken voor zich: onder andere zoek de verschillen, kleuren op nummer, doolhofjes en verbind de puntjes. Kinderen in groep 1 kunnen zelfstandig puzzelen in hun eigen tijdschrift dat 7 keer per jaar verschijnt.

 

 

abonnement-pompoen

Pompoen: lezen, spelen, ontdekken

Pompoen is een leerzaam maandblad dat de creativiteit en fantasie van kleuters prikkelt. Robi de robot beantwoordt kindervragen (vaak over dieren). Verder staat er een grote zoekplaat in en een voorleesverhaaltje en uitdagende spelletjes. Het is onder opa’s en oma’s een populair tijdschrift om cadeau te doen aan de kleinkinderen.

 

Nieuw! Sanders Kidsclub puzzelboekjes

Nieuw! Sanders Kidsclub puzzelboekjes

De Sanders puzzelboeken voor volwassenen ken je vast wel. Maar ken je ook de puzzelboekjes voor kinderen? Met Sanders Kidsclub puzzelboekjes kunnen kinderen naar hartelust puzzelen. Twee tot vier keer per jaar verschijnt er een nieuwe editie. Super dat deze...

Voetbaltijdschrift Goal wordt Panna!

Voetbaltijdschrift Goal wordt Panna!

Groot nieuws in kinderbladenland: voetbaltijdschrift Goal is overgenomen door Panna! De beide jeugdbladen hebben in november 2021 besloten hun krachten te bundelen en onder de naam Panna! verder te gaan.Jeugdtijdschrift Goal heeft opnieuw een 'transfer' ondergaan. Het...

Hitkrant van Audax wordt opgeheven

Hitkrant van Audax wordt opgeheven

Hitkrant stopt na ruim 40 jaar. Muziektijdschrift Hitkrant houdt op te bestaan. Het blad verscheen voor het eerst in 1977 als weekblad. Later werd het een tweewekelijkse uitgave.                   Toen het muziekblad 40...