De populairste kindertijdschriften van 2020

Top 10 populairste kindertijdschriften

Wat waren de populairste kindertijdschriften van 2020? Dat zullen we zo onthullen. Eerst een korte terugblik van wat er afgelopen jaar gebeurde in tijdschriftenland!

 

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie of een abonnement.

Girlz-101-levensvragen

Bijzondere samenwerking

Meidentijdschrift Girlz maakte samen met de Kindertelefoon en het Trimbos Instituut een bijzondere special: 101 Levensvragen. Hierin komen allerlei onderwerpen aan bod waar pubermeiden soms mee worstelen. Zo staat er van alles in over (de gevaren van) alcohol en drugs, weetjes over seks, omgaan met je ouders en nog veel meer. Dat bleek een groot succes in coronatijd!

De Donald Duck ging experimenteren met de Google Spraakassistent. Je zegt ‘Hey Google, ik wil met de Donald Duck praten’. Daarna kun je kiezen uit een quiz of een mop. Met deze stunt kwam de Donald Duck in de top 10 terecht van meest gebruikte voice actions wereldwijd.

Weekblad Tina was genomineerd als magazinemerk van het jaar. Tijdens corona lanceerden zij #quarantina. Op Instagram en op de eigen website stonden allerlei tips om de lockdown te overleven.

Afgelopen jaar verscheen er een nieuw kindertijdschrift: ERWASEENS. In dit nieuwe voorleestijdschrift staan 7 korte verhalen en een rijmpje of gedicht. Volgens de makers is voorlezen niet alleen leuk voor jonge kinderen. Het is ook leuk (en belangrijk!) om oudere kinderen voor te lezen. Ook als zij al heel goed zelf kunnen lezen.

En dan nu de onthulling van top 10 populairste kindertijdschriften abonnementen van het afgelopen jaar:

abonnement-donald-duck-junior

#10 – DONALD DUCK JUNIOR (7-11 jaar)

Donald Duck junior is het jongere broertje van de gewone Duck. Het verschijnt tweewekelijks en is bedoeld voor de beginnende lezer. De tekstjes in de ballonnetjes zijn korter en eenvoudiger. Dat maakt dit blad heel geschikt voor kinderen in groep 3 en 4.

 

Titel: Donald Duck Junior
Verschijning: 26 edities per jaar
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 6 en 7 jaar
   
abonnement-lego-ninjago

#9 – LEGO NINJAGO (7-10 jaar)

Op nummer 10 vinden we een tijdschrift dat volledig gewijd is aan kinderspeelgoed, namelijk LEGO Ninjago. Dit avontuurlijke tijdschrift staat boordevol stripverhalen over de ninja’s Kai, Cole en hun vrienden en vijanden. Ook staan er spelletjes in, en vaak een poster. Het tijdschrift verschijnt 12 keer per jaar.

 

UPDATE juni 2023: het is helaas niet mogelijk om nog een abonnement te nemen op dit tijdschrift.

 

Titel: LEGO Ninjago
Verschijning: 12 edities per jaar, met LEGO minifiguur of miniset
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 7 tot 10 jaar
abonnement-pompoen

#8 – TIJDSCHRIFT POMPOEN (4-6 jaar)

Pompoen is het oudere broertje van kleutertijdschrift Pippo. Het tijdschrift verschijnt tien keer per jaar en bevat eenvoudige strips, korte voorleesverhalen, een grote zoekplaat, weetjes over dieren, spelletjes en meer.

 

Titel: tijdschrift Pompoen
Verschijning: 10 keer per jaar
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 4 tot 6 jaar
   
Voorlezen begint met ERWASEENS

#7 – VERHALENTIJDSCHRIFT ERWASEENS (4-10 jaar)

ERWASEENS is een heerlijk verhalentijdschrift voor kinderen van 4 jaar en ouder. Om voor te lezen, samen te lezen of zelf te lezen. Er staan korte verhalen uit andere landen in en ook sprookjes, fabels, mythen en gedichten. Met achterin leuke puzzels en spelletjes die aansluiten bij de prachtige verhalen.

 

Titel: ERWASEENS
Verschijning: 4 keer per jaar
Pagina’s: 52
Bestemd voor: jongens, meisjes en voorlezers
Leeftijd: 4 tot 10 jaar
   
abonnement-wild-van-freek

#6 – MAANDBLAD WILD VAN FREEK (7-11 jaar)

Er zijn maar weinig mensen met een eigen tijdschrift – Freek Vonk is er een van. De bekendste bioloog van Nederland neemt je mee op reis en vertelt je alles over wilde dieren en wat hij onderweg allemaal meemaakt. Ga mee op avontuur met Freek, kicken!

 

Titel: Wild van Freek
Verschijning: 13 edities per jaar
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 8 tot 10 jaar
   
   
abonnement-lego-ninjago

#5 – WEEKBLAD TINA (8-13 jaar)

Niet schrikken – Tina verschijnt maar liefst 55 keer per jaar! Het is het enige weekblad voor meisjes in ons land. Er staan allerlei strips in. Ook is er veel aandacht voor beroemde YouTubers, TikTokkers en andere bekende tieners.

 

Titel: Tina
Verschijning: 55 keer per jaar
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: meisjes
Leeftijd: 8 tot 13 jaar
   
abonnement-pippo

#4 – MAANDBLAD PIPPO (1-3 jaar)

Nu komen we bij de top 3! Op de derde plaatst is dit jaar Pippo geëindigd. Een vrolijk en leerzaam blad voor dreumesen en peuters. Je kleintje beleeft kleine avonturen met aapje Pippo en zijn vriendjes Beertje Bruin en Muisje Meisje.

 

Titel: Pippo
Verschijning: 12 keer per jaar
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
   
abonnement-zozitdat

#3 – MAANDBLAD ZO ZIT DAT (9-15 jaar)

Op nummer 2 vinden we Zo zit dat, een maandblad vol weetjes voor nieuwsgierige kinderen. Het is eigenlijk de voorloper van KIJK, maar dan dus voor kinderen. Vol met interessante wetenswaardigheden en grappige feitjes op het gebied van wetenschap, techniek en sport.

 

Titel: Zo zit dat
Verschijning: 13 edities per jaar + 2 specials + vakantieboek
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 9 tot 13 jaar
   
abonnement-okki

#2 – MAANDBLAD OKKI (6-8 jaar)

Okki is bedoeld voor kinderen die net leren lezen, rekenen en schrijven. Alles wat ze op school hebben geleerd, kunnen ze al een beetje oefenen in dit leuke maandblad. De tekstjes zijn kort en de moppen en puzzels zijn geschikt voor kinderen in groep 3 en 4.

 

Titel: Okki
Verschijning: 13 keer per jaar
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 6 tot 8 jaar
   
   
abonnement-zozitdat

#1 – MAANDBLAD BOBO (3-6 jaar)

Met stip op 1 staat Bobo. Dit kleuterblad leert kleuters spelenderwijs alles over getallen, letters, vormen en kleuren. Zo wordt de grote stap van groep 1/2 naar groep 3 een stukje kleiner. Een terechte nummer 1, wat ons betreft! Want Bobo is een konijn om van te houden.

 

Titel: Bobo
Verschijning: 13 edities per jaar
Pagina’s: onbekend
Bestemd voor: jongens, meisjes
Leeftijd: 3 tot 6 jaar
   
   

 

Nieuw abonnement voor Pippo en Pompoen

Nieuw abonnement voor Pippo en Pompoen

Nieuw abonnement voor Pippo en Pompoen! Eind juni 2023 verscheen het laatste tijdschrift van Pippo. Het tijdschrift voor peuters werd sinds 2008 uitgegeven en was altijd zeer geliefd bij opa's en oma's en hun kleinkinderen. Ook het kleutertijdschrift Pompoen houdt in...

Nieuw op Kinderbladen.nl: Kids Doeboek

Nieuw op Kinderbladen.nl: Kids Doeboek

Nieuw op Kinderbladen.nl: Kids Doeboek! Sinds deze maand hebben we weer een nieuwe titel in onze webshop: Het Kids Doeboek! Dit doeboek bestaat al een jaar of zeven, maar het was nooit mogelijk om hier een abonnement op te nemen. Dat kan nu dus wel! Het doeboek is een...

Wat zijn de populairste kindertijdschriften van 2022?

Wat zijn de populairste kindertijdschriften van 2022?

Top 10 populairste kindertijdschriften Wat waren de populairste kindertijdschriften van afgelopen jaar? Bekijk hier de top 10 van 2022, samengesteld door Kinderbladen.nl. En? Staat het favoriete blad van jouw zoon of dochter erbij?   Klik op de afbeeldingen voor...