Tijdschriften voor kinderen van 10 jaar (groep 7)

Kinderen van 10 jaar hebben veel belangstelling voor social media. Ze spelen ook regelmatig online games op hun eigen mobieltje. Ze zijn nog steeds heel nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. De bladen hieronder sluiten goed aan bij de ontwikkeling van tienjarigen:

Tijdschriften voor kinderen van 10 jaar (groep 7):

kindertijdschrift-9-jaar-national-geographic-junior

Abonnement bekijken

National Geographic Junior

Ook in groep 7 willen kinderen graag de wereld om hen heen ontdekken. National Geographic Junior gaat over natuur en bijzondere dieren. Er staat veel info in die bruikbaar is voor een spreekbeurt of werkstuk. Het verschijnt 14 keer per jaar.

kindertijdschrift-9-jaar-panna

Abonnement bekijken

Panna: het broertje van ELF Voetbal Magazine

Panna is een cool voetbalblad. Er staat van alles in over de (inter)nationale voetbalwereld. Met een stripverhaal, interviews en voetbalmoppen. Ook staan er sportieve posters in. Panna verschijnt 12 keer (inclusief 4 specials).

kindertijdschrift-9-jaar-samsam

Abonnement bekijken

Samsam: kennis over de wereld

Burgerschap is een onderdeel van de lessen op school. Over hoe we met elkaar omgaan. Over andere culturen. En hoe we elkaar kunnen helpen. Samsam laat zien hoe kinderen in andere landen leven. Kinderen leren zich zo inleven in een ander.

kinderboeken-9-jaar-uurtje-natuur

boekenset bekijken

Uurtje natuur: snel lezen en daarna zelf aan de slag!

Uurtje natuur is een serie boekjes over het weer, het bos en de moestuin. In een uurtje lezen kinderen alles over deze onderwerpen. Daarna gaan ze buiten zelf aan de slag. Dit is geen abonnement, maar een boekenset die bestaat uit 3 boekjes.

kindertijdschrift-9-jaar-zigzagzoom

Abonnement bekijken

Zig Zag Zoom: zelf mode maken

Zig Zag Zoom is het naaimagazine voor kinderen vanaf 9 jaar. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je kleding maakt. Met behulp van de naaimachine maken kinderen de mooiste creaties. Het blad verschijnt 3 keer per jaar.

kindertijdschrift-9-jaar-zozitdat

Abonnement bekijken

Zo zit dat: het leukste weetjesblad

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Zo zit dat sluit daar nauw op aan. Er is aandacht voor wetenschap, dieren en natuur. Er staan quizzen in en ook prachtige foto’s. Zo leren ze op een leuke manier over het leven. Het verschijnt 12 keer per jaar.

Gratis tijdschrift voor kinderen

Gratis tijdschrift voor kinderen

Wij zijn helden is een speciale uitgave van ERWASEENS – hét verhalentijdschrift voor kinderen. De gratis corona-editie is tot stand gekomen in samenwerking met de prestigieuze Queen Mary University of London. De twee verhalen in dit boekje gaan over afstand houden en...

Nieuw: ERWASEENS, het tijdschrift vol verhalen

Nieuw: ERWASEENS, het tijdschrift vol verhalen

ERWASEENS is een nieuw tijdschrift, vol met korte verhalen. De naam doet vermoeden dat er alleen sprookjes in staan, maar dat is niet het geval. Er staan ook mythen, fabels, verhalen uit andere culturen en korte verhalen van kinderboekenschrijvers in. In elk...

7Days houdt ermee op!

7Days houdt ermee op!

7Days was de tienerkrant van Nederland. De krant begon in 2003 als Kidsweek en was bestemd voor jongeren van twaalf tot achttien jaar. Twee jaar later kwam daar Kidsweek Junior bij, een krant voor kinderen van zeven tot tien jaar. In 2009 werd de naam Kidsweek...