Tijdschriften voor kinderen van 11 jaar (groep 8)

Kinderen van 11 jaar zitten in groep 8… het laatste jaar van de basisschool. Een spannend schooljaar, met de CITO, kamp en de musical in het vooruitzicht. Voor sommige kinderen wordt al die spanning een beetje teveel, waardoor het lijkt of ze gaan puberen (of misschien is dat ook echt zo). Dan is het wel fijn om even te ontspannen met een van de tijdschriften hieronder. 

 

Tijdschriften voor kinderen van 11 jaar (groep 8):

Klik op een afbeelding om het abonnement te bekijken.

National Geographic Junior

Ook in groep 7 willen kinderen graag de wereld om hen heen ontdekken. National Geographic Junior gaat over natuur en bijzondere dieren. Er staat veel info in die bruikbaar is voor een spreekbeurt of werkstuk. Het verschijnt 14 keer per jaar.

abonnement-panna

Panna: het broertje van ELF Voetbal Magazine

Panna is een cool voetbalblad. Er staat van alles in over de (inter)nationale voetbalwereld. Met een stripverhaal, interviews en voetbalmoppen. Ook staan er sportieve posters in. Panna verschijnt 12 keer (inclusief 4 specials).

Samsam: kennis over de wereld

Burgerschap is een onderdeel van de lessen op school. Over hoe we met elkaar omgaan. Over andere culturen. En hoe we elkaar kunnen helpen. Samsam laat zien hoe kinderen in andere landen leven. Kinderen leren zich zo inleven in een ander.

abonnement-zigzagzoom

Zig Zag Zoom: zelf mode maken

Zig Zag Zoom is het naaimagazine voor kinderen vanaf 9 jaar. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je kleding maakt. Met behulp van de naaimachine maken kinderen de mooiste creaties. Het blad verschijnt 3 keer per jaar.

abonnement-zozitdat

Zo zit dat: het leukste weetjesblad

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Zo zit dat sluit daar nauw op aan. Er is aandacht voor wetenschap, dieren en natuur. Er staan quizzen in en ook prachtige foto’s. Zo leren ze op een leuke manier over het leven. Het verschijnt 12 keer per jaar.

Uurtje-natuur-de-moestuin

Uurtje natuur: snel lezen en daarna zelf aan de slag!

Uurtje natuur is een serie boekjes over het weer, het bos en de moestuin. In een uurtje lezen kinderen alles over deze onderwerpen. Daarna gaan ze buiten zelf aan de slag. Dit is GEEN abonnement, maar een boekenset die bestaat uit 3 boekjes.

tina-abonnement

Tina: altijd een feestje om te lezen

Tina is een echt vriendinnenblad met gezellige meidenstrips. Meisjes die Tina lezen, zijn gek op muziek, zingen en dansen. Dit weekblad staat dan ook vol met nieuwtjes over boybands, acteurs en actrices en jonge vloggers.

abonnement-kidsweek

Kidsweek: een krant speciaal voor kinderen

Achtjarigen zijn nieuwsgierig en willen weten wat er in de wereld speelt. De nieuwsberichten in Kidsweek zijn afgestemd op jonge lezers en zijn leuk om te lezen en goed te begrijpen. Er staan ook veel foto’s bij de artikelen. Kidsweek verschijnt wekelijks op donderdag.

abonnement-logisch-kleuren-en-tekenen

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar:

Logisch kleuren en tekenen: extra veel kleur- en tekenplezier

Logische puzzels zijn puzzels waarbij je niet hoeft te raden. Je hebt er ook geen grote woordenschat bij nodig. Gewoon lekker kleuren op nummer of code totdat er een mooie afbeelding ontstaat! Met onder andere verbind de puntjes, kleurplaten en codeplaatjes. Dit puzzelboek verschijnt 7 keer per jaar.

Voor 5 december besteld? De eerste editie zal in februari worden verstuurd.

Nickelodeon Magazine stopt, nieuw Play Magazine

Nickelodeon Magazine stopt, nieuw Play Magazine

In 2005 verscheen het allereerste Nickelodeon Magazine. Toen keek heel jong Nederland urenlang naar de gelijknamige populaire televisiezender, waar onder andere de Kids' Choice Awards werd uitgezonden. Maar ook series als Jimmy Neutron, de Nick Battle, ZOOP en...

Nieuw! Sanders Kidsclub puzzelboekjes

Nieuw! Sanders Kidsclub puzzelboekjes

De Sanders puzzelboeken voor volwassenen ken je vast wel. Maar ken je ook de puzzelboekjes voor kinderen? Met Sanders Kidsclub puzzelboekjes kunnen kinderen naar hartelust puzzelen. Twee tot vier keer per jaar verschijnt er een nieuwe editie. Super dat deze...

De populairste kindertijdschriften van 2021

De populairste kindertijdschriften van 2021

Top 10 populairste kindertijdschriften Wat waren de populairste kindertijdschriften van afgelopen jaar? Bekijk hier de top 10 van 2021, samengesteld door Kinderbladen.nl. En? Staat het favoriete blad van jouw zoon of dochter erbij?   Klik op de afbeeldingen voor...