Tijdschriften voor kinderen van 8 jaar (groep 5)

Kinderen van 8 jaar kijken naar leerzame afleveringen van het Klokhuis, maar ook naar dramaseries met leeftijdgenoten in de hoofdrol. Ze krijgen interesse in (positief!) nieuws van het Jeugdjournaal. Ze lezen graag verhalen over vriendschap en avontuur. Meisjes beginnen andere interesses te krijgen dan jongens.

Tijdschriften voor kinderen van 8 jaar en ouder (groep 5):

kindertijdschrift-4-jaar-erwaseens

Aanbieding bekijken

Er was eens… het kindertijdschrift vol verhalen

Veel kinderen op de basisschool hebben moeite met lezen. De belangrijkste oorzaak is dat ze te weinig oefenen. Als je niet goed kunt lezen, heb je daar de rest van je leven last van. Met ERWASEENS geef je kinderen een jaar lang korte verhalen cadeau. Om voor te lezen, samen te lezen of zelf te lezen. In dit verhalentijdschrift staan de leukste sprookjes, grappige gedichten, dierenverhaaltjes, mythen en legenden – allemaal even mooi geïllustreerd. Achterin staan puzzels en spelletjes en een winactie.

Ook ouders zijn dol op ERWASEENS, want elk tijdschrift is als zeven geweldige boeken in één. Met ERWASEENS lezen ze nog lang en gelukkig!


kinderkrant-8-jaar-kidsweek

Abonnement bekijken

Kidsweek: een krant speciaal voor kinderen

Achtjarigen zijn nieuwsgierig en willen weten wat er in de wereld speelt. De nieuwsberichten in Kidsweek zijn afgestemd op jonge lezers en zijn leuk om te lezen en goed te begrijpen. Er staan ook veel foto’s bij de artikelen. Kidsweek verschijnt wekelijks op donderdag.


kinderen-8-jaar-logisch-kleuren-en-tekenen

Abonnement bekijken

Logisch kleuren en tekenen: uren kleur- en tekenplezier

Logische puzzels zijn puzzels waarbij je niet hoeft te raden en waarbij je ook geen grote woordenschat nodig hebt. Gewoon lekker kleuren op nummer of code totdat er een mooie afbeelding ontstaat! Met onder andere verbind de puntjes, kleurplaten en codeplaatjes. Verschijnt 7 keer per jaar.


puzzelboek-8-jaar-mijn-eerste-woordzoeker

Abonnement bekijken

Mijn eerste woordzoeker: voor echte speurneuzen

Mijn eerste woordzoeker verschijnt 7 keer per jaar en bevat woordzoekers die geschikt zijn voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Er staan ook varianten in, zoals verhaalwoordzoekers, doolhofwoordzoekers, legpuzzels en telramen.


puzzelboek-8-jaar-puzzelblok-voor-meiden

Abonnement bekijken

Puzzelblok voor meiden: Denksport voor kids

Speciaal voor meisjes van 8 tot 10 jaar is er het Puzzelblok voor meiden. Er staan modepuzzels in, maar ook woordzoekers, doolhoven en kleuropdrachten. Er zitten stickers bij om de sudoku’s op te lossen. Dit puzzelblok verschijnt 4 keer per jaar.


kindertijdschrift-8-jaar-wild-van-freek

Abonnement bekijken

Wild van Freek: gek op wilde dieren

Avonturier Freek Vonk is bekend van tv. Hij heeft nu zelfs zijn eigen kindertijdschrift! Hierin gaan de lezers maandelijks mee op zoek naar wilde dieren. Met een grappig stripverhaal over Freek en zijn kameleon Johan. Ook staan er puzzels, moppen en natuurlijk heel veel dierenweetjes in.

Nieuw! Sanders Kidsclub puzzelboekjes

Nieuw! Sanders Kidsclub puzzelboekjes

De Sanders puzzelboeken voor volwassenen ken je vast wel. Maar ken je ook de puzzelboekjes voor kinderen? Met Sanders Kidsclub puzzelboekjes kunnen kinderen naar hartelust puzzelen. Twee tot vier keer per jaar verschijnt er een nieuwe editie. Super dat deze...

Voetbaltijdschrift Goal wordt Panna!

Voetbaltijdschrift Goal wordt Panna!

Groot nieuws in kinderbladenland: voetbaltijdschrift Goal is overgenomen door Panna! De beide jeugdbladen hebben in november 2021 besloten hun krachten te bundelen en onder de naam Panna! verder te gaan.Jeugdtijdschrift Goal heeft opnieuw een 'transfer' ondergaan. Het...

Hitkrant van Audax wordt opgeheven

Hitkrant van Audax wordt opgeheven

Hitkrant stopt na ruim 40 jaar. Muziektijdschrift Hitkrant houdt op te bestaan. Het blad verscheen voor het eerst in 1977 als weekblad. Later werd het een tweewekelijkse uitgave.                   Toen het muziekblad 40...