Tijdschriften voor kinderen van 9 jaar (groep 6)

Kinderen van 9 jaar krijgen (meer) belangstelling voor social media. Ze spelen ook online games. En allemaal willen ze op deze leeftijd een eigen mobieltje. Ze zijn voornamelijk nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. De bladen hieronder sluiten goed aan bij hun ontwikkeling.

 

Tijdschriften voor kinderen van 9 jaar (groep 6):

Klik op een afbeelding om het abonnement te bekijken.

tina-abonnement

Tina: altijd een feestje om te lezen

Tina is een echt vriendinnenblad met gezellige meidenstrips. Meisjes die Tina lezen, zijn gek op muziek, zingen en dansen. Dit weekblad staat dan ook vol met nieuwtjes over boybands, acteurs en actrices en jonge vloggers.

abonnement-zozitdat

Zo zit dat: het leukste weetjesblad

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Zo zit dat sluit daar nauw op aan. Er is aandacht voor wetenschap, dieren en natuur. Er staan quizzen in en ook prachtige foto’s. Zo leren ze op een leuke manier over het leven. Het verschijnt maandelijks.

National Geographic Junior

Ook in groep 7 willen kinderen graag de wereld om hen heen ontdekken. National Geographic Junior gaat over natuur en bijzondere dieren. Er staat veel info in die bruikbaar is voor een spreekbeurt of werkstuk. Het verschijnt elke maand.

abonnement-panna

Panna: het broertje van ELF Voetbal Magazine

Panna is een cool voetbalblad voor jongens en meisjes. Er staat van alles in over de (inter)nationale voetbalwereld. Met een stripverhaal, interviews en voetbalmoppen. Ook staan er sportieve posters in. Panna is een maandblad.

abonnement-zigzagzoom

Zig Zag Zoom: zelf mode maken

Zig Zag Zoom is het naaimagazine voor kinderen vanaf 9 jaar. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je kleding maakt. Met behulp van de naaimachine maken kinderen de mooiste creaties. Het blad verschijnt 3 keer per jaar.

Uurtje-natuur-de-moestuin

Uurtje natuur: snel lezen en daarna zelf aan de slag!

Uurtje natuur is een serie boekjes over het weer, het bos en de moestuin. In een uurtje lezen kinderen alles over deze onderwerpen. Daarna gaan ze buiten zelf aan de slag. Dit is GEEN abonnement, maar een boekenset die bestaat uit 3 boekjes.

abonnement-logisch-kleuren-en-tekenen

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar:

Logisch kleuren en tekenen: extra veel kleur- en tekenplezier

Logische puzzels zijn puzzels waarbij je niet hoeft te raden. Je hebt er ook geen grote woordenschat bij nodig. Gewoon lekker kleuren op nummer of code totdat er een mooie afbeelding ontstaat! Met onder andere verbind de puntjes, kleurplaten en codeplaatjes. Dit puzzelboek verschijnt 7 keer per jaar.

Voor 5 december besteld? De eerste editie zal in februari worden verstuurd.

abonnement-donald-duck

Donald Duck, een vrolijk weekblad

Donald Duck is het meest gelezen kinderblad van Nederland. Het bestaat al sinds de jaren ’50 en is nog steeds heel populair, ook bij nieuwe lezertjes. Het blad staat vol met vrolijke strips over de bewoners van Duckstad.

abonnement-denksport-junior-vakantieboek

Vakantiedoeboek: Denksport voor kids

Het Vakantiedoeboek van Denksport Junior telt maar liefst 160 pagina’s! Het staat vol met doolhofjes, verbind de puntjes, zoek de verschillen en meer leuke puzzels en spelletjes voor 6- tot 10-jarigen. Het vakantiedoeboek verschijnt 4 keer per jaar (vlak voor de mei-, zomer-, herfst- en kerstvakantie).

abonnement-mijn-eerste-sudoku

Mijn eerste sudoku: systematisch leren denken

In Mijn eerste Sudoku staan getallenpuzzels die uit 6 x 6 vakken bestaan (een ‘normale’ sudoku bestaat uit 9 x 9 vakjes). Met het maken van sudoku’s traint een kind zijn concentratievermogen en leert het systematisch denken. Verschijnt 4 keer per jaar.

abonnement-katrien

Lekker kwekken met Katrien

Dit maandblad met Katrien Duck in de hoofdrol verschijnt elke 4 weken (14 keer per jaar). Het staat vol met strips over Katrien, haar nichtjes Lizzy, Juultje en Babetje en andere inwoners van Duckstad. Ook heeft Katrien leerzame tips voor haar lezertjes.

Nieuw abonnement voor Pippo en Pompoen

Nieuw abonnement voor Pippo en Pompoen

Nieuw abonnement voor Pippo en Pompoen! Eind juni 2023 verscheen het laatste tijdschrift van Pippo. Het tijdschrift voor peuters werd sinds 2008 uitgegeven en was altijd zeer geliefd bij opa's en oma's en hun kleinkinderen. Ook het kleutertijdschrift Pompoen houdt in...

Nieuw op Kinderbladen.nl: Kids Doeboek

Nieuw op Kinderbladen.nl: Kids Doeboek

Nieuw op Kinderbladen.nl: Kids Doeboek! Sinds deze maand hebben we weer een nieuwe titel in onze webshop: Het Kids Doeboek! Dit doeboek bestaat al een jaar of zeven, maar het was nooit mogelijk om hier een abonnement op te nemen. Dat kan nu dus wel! Het doeboek is een...

Wat zijn de populairste kindertijdschriften van 2022?

Wat zijn de populairste kindertijdschriften van 2022?

Top 10 populairste kindertijdschriften Wat waren de populairste kindertijdschriften van afgelopen jaar? Bekijk hier de top 10 van 2022, samengesteld door Kinderbladen.nl. En? Staat het favoriete blad van jouw zoon of dochter erbij?   Klik op de afbeeldingen voor...